סינוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/06/2000 | 11:26 | מאת: chely

שלום בעלי נשלח לביצוע סי טי ע"י רופא בממצא נרשם" תפיחות רירית בסינוס משמאל" רציתי להבין את המושג הרפואי. אודה על תשובתכם

01/07/2000 | 23:09 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום קרוב לודאי שהיה שימוש במונח עיבוי רירית. הכוונה לכך שרירית המצויה בדופן הסינוס היא מעובה . בדרך כלל משמעות העיבוי היא דלקת כרונית ,לעתים יכל להיות פוליפ או ציסטה ולעתים סתם הפרשות צמיגות. המשמעות הנכונה של הממצא חייבת להתבסס על תלונות הנבדק וממצאי בדיקתו הגופנית וכן בדיקה בסיב אופטי. כדי לקבל פרופורציות נכונות ומרגיעות, כדאי לדעת שלכ 30 אחוז מהאנשים הבריאים יש ממצא של עיבוי רירית בסינוסים ואין בכך שום בעייתיות. מדוע לא לברר את העניין עם רופא א.א.גרון שלכם שמכיר את המטופל, בדק אותו ויודע מהי התלונה העקרית ? בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון