דלקות גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/06/2000 | 11:55 | מאת: לימור

שלום, אני בת 25 וסובלת לפחות פעמיים בשנה בדלקת בגרון המלווה בחום גבוה וריתוק למיטה במשך שבוע עד עשרה ימים. אני מקבלת אנטיביוטיקה ואף בעבר קיבלתי זריקות פניצילין בזמן המחלה. רציתי לדעת האם כדאי בגילי לעשות ניתוח להסרת שקדים, והאם זה יפתור את הבעיה של דלקות גרון. חשוב לציין שיש לי שקדים מוגדלים המתכסים מוגלה בזמן המחלה. תודה רבה.

27/06/2000 | 20:34 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום לימור בהגדרה, פעמים בשנה דלקת גרון, איננה סיבה לכריתת השקדים. זוהי סיבה מצויינת להתפנק במיטה , לשתות הרבה וכמובן לקבל אנטיביוטיקה. ניתוח בהחלט יכל לפתור את הבעייה אך הוא איננו מוצדק בתדירות שכזו, מה גם שחייבים חייבים להיות משוכנעים שכל דלקת היא אכן סטרפטוקוקלית מה שאינני משוכנע במקרה שלך. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון