פציאליס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/06/2000 | 02:15 | מאת: עדי

שלום! לפני מספר שנים פקד את צידו הימני של פני הפציאליס. הצד הימני של פני שותק לחלוטין. לאחר כארבעה שבועותלערך, משלא ניכר שום שיפור התחלתי טיפול בשיטה הידועה כ"שיטת פאולה". בעקבות הטיפול אכן חל שיפור במספר אחוזים אולם פני מעולם לא חזרו להיות סימטריות ואף רחוק מזה! בזמנו (1991) , הומלץ לי שלא לעבור ניתוח בשל הסיכון הרב שההרס שעלול להגרם יהיה רב ולא משתלם. רצוני לדעת האםישנה איזו התקדמות בתחום או שיטת טיפול חדשה שתעזורנה לי לקדם את העיניין וכמו כן,האם כיום עדיין ניתוח הוא בחזקת אופציה כל כל לא משתלמת?! אודה לך באםתוכל להפנות אותי למקורות בהם אוכל למצא חומר אינפורמטיבי הרלוונטי לפציאליס. בהערכה עדי

27/06/2000 | 20:30 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום עדי ניתן בהחלט לנתח ולשפר את מצב תנועתיות הפנים אולם זה תלוי בתוצאות המבחנים האלקטרופיסיולוגיים שייערכו לפני הניתוח במגמה לברר מה דרגת השיתוק או הרגנרציה. חשוב לזכור כי אין ולא תהיה החלמה מלאה לאחר הניתוח וכי התוצאות ממש מוגבלות. על סיכויי ההצלחה הפרטניים במקרה שלך תשמעי בודאי מהמנתח.. אם הנך שולטת באנגלית אני מפנה אותך לספר הבסיס בניתוחי א.א.גרון אליו תוכלי לפנות Otolaryngology Head & neck surgery מחבר : Cummings ערך לעיין Reanimation of facial nerve injury. תוכלי לחפש גם באנציקלופדיה לבריאות המשפחה פרטים נוספים על המחלה. אישית אני בעד פנייה לרופא א.א.גרון ובירור העניין פנים אל פנים... בהצלחה

14/01/2001 | 09:23 | מאת: זהבה בן-דוד

שלום ברצוני להעיר שבבית חולים "כרמל" בחיפה, ניתן טיפול מסיבי בשילוב קורטיזון והדבר עוזר מאד. אישית לקיתי במחלה לפני 4 שנים, בבית חולים "מאיר" נאמר לי שאין מה לעשות והייתי במצב נואש לחלוטין. פנייתי לרופא אף אוזן גרון בחדרה -אשר לו קשרים בכרמל- הניב את את הטיפול שם. אושפזתי במשך שבוע כאשר כל 5 שעות בערך נותנים לי עירוי ולמזלי הטוב, נרפאתי לחלוטין. מקווה לטוב!

מנהל פורום אף אוזן גרון