סטרפטוקוקוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/06/2000 | 08:21 | מאת: אדם

בנותי סובלות מחידק הסטרפטוקוקוס בפעם השלישית החל ממאי בכל פעם הן מטופלות באנטיביוטיקה ו-3 ימים מתום נטילת התרופה הן חשות בגרונן ובמשטח גרון החיידק מאובחן. [שתיהן אינן נשאיות של החיידק] הפעם הרופא רוצא להמתין שבועיים ללא טיפול האם העניין הגיוני? ומה ניתן לעשות?

27/06/2000 | 20:19 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אדם חובה לדעת האם מדי פעם ניתן טיפול שארך 10 ימים שלמים, והאם בתום הטיפול ניטל משטח ביקורת. במידה שבתום 10 ימים משטח הביקורת מעלה שוב סטרפטוקוקים הרי שכנראה החיידק מצוי בסביבה עמידה לפניצילין, ויש לטפל בתרופה אחרת כדוגמאת קלינדמיצין. חשוב גם לקחת משטחי גרון בין ההתקפים כדי להוכיח שאכן אין חיידק בזמן שהילדות בריאות, אם אכן צומח חיידק זוהי הוכחה להיותן נשאיות וגם בכך יש לטפל אנטיביוטית. אם בתום הטיפול עדיין צומחים חיידקים כפי שציינת, ובהנחה שניתן טיפול למשך 10 ימים,מומלץ א. לברר במשטח האם החיידק רגיש לטיפול שניתן. ב. להמשיך בטיפול באנטיביוטיקה אחרת כדוגמאת קלינדמיצין עם בקורת משטחי גרון. כדאי להתייעץ במומחה א.א.גרון במהלך הטיפול. בהצלחה

01/07/2000 | 17:39 | מאת: עיני אבי

אני בן 34 ןמזה מספר שנים רצופות סובל מדלקות חריפות בגרון מידי פעם עי משטח גרון שאנו מבצע מתגלה חיידק סטרפטוקוקוס ולפעמים בדיקה יוצאת נקיה בכל פניה לרופא אני מתבקש לקחת אנטיביוטיקה רפאפן ומיד בתום הטיפול באנטיביוטקה חוזרת הדלקת לעיתים אף מלווה בחום לפני כשבועיים היתי מטופל ברפאפן במשך 10 ימים כעת משסימתי הטיפול שוב חזרה הדלקת נא עצתךץ

01/07/2000 | 23:03 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אבי. סליחה ,אך אינני מבין,האם לאחר טיפול ברפאפן נערך משטח ושוב צמחו סטרפטוקוקים ? אם כן כמה זמן לאחר סיום נטילת התרופה ? האם "סגרת" 10 ימים ללא הנחות ?

מנהל פורום אף אוזן גרון