שיעול כרוני כל שנה בתקופת החורף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/12/1999 | 20:04 | מאת: רוני

שלום. אני כבר נואש. כל שנה כשמתחיל החורף אני מתחיל להשתעל שיעול עמוק. ריאות במצב תקין. אף גדוש מעט באופן תמידי. (אלרגיה) השיעול חזק מאוד בעיקר לאחר שפעת ולא מרפה עד הקיץ. מה לעשות??? חבר שמבין בהומאופטיה המליץ לי על תרופה למציצה בשם SILICEA והתחלתי לקחת אך אני קצת חושש כי אין לי מושג מה זה. תודה על כל אינפורמציה אפשרית והמלצות.

11/12/1999 | 09:54 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

לרוני שלום, אתה לוקה בתגובה אלרגית ברירית האף. באלרגיה באף יש בד"כ הפרשה רבה של ריר מהאף. לרוב הריר מימי מאוד. חלק מההפרשות נוזל אחורה מהאף לתוך הלוע, מדובר בנזילה אחור-אפית. הנזילה האחור-אפית יכולה להוות גורם חזק לשיעול, בשעה שאין כל ממצא חולני בריאות. אתה זקוק לאבחון מדויק של האלרגיה שלך ולטפול בהתאם. כאשר יצליחו להשתלט על האלרגיה בתרופות או חיסונים, קיימים סיכויים סבירים שיוקל גם על השיעול. אין לי מידע על Silicea.

מנהל פורום אף אוזן גרון