טיפול מונע לדלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/10/2000 | 20:49 | מאת: מאיה

התינוקת שלי,בת 10 חודשים, עברה בחייה הקצרים יותר מ-5 דלקות אוזניים תמיד באוזן ימין,מלווה בהפרשה מוגלתית ולעיתים יש לה חום גבוה. בשמאל לא היתה אף פעם בעיה. השבוע שוב חזר הסיפור על עצמו, ואני מאוד מתלבטת לגבי טיפול מונע כי אני פוחדת שהמבנים באוזן ו/או עור התוף יפגעו ויגרמו לירידה בשמיעה. בדלקות הקודמות טיפלתי באנטיביוטיקה לפי מרשם הרופא, אבל חוששני שדרוש טיפול למניעת הישנות הדלקת. מהי דעתך? יש תחליף לאנטיביוטיקה כטיפול מונע? (רופא הילדים המליץ על צפורל כטיפול מונע)

22/10/2000 | 10:58 | מאת: איילה

לי ידוע כי ציפורל הינו אנטיביוטיקה האם זה נכון לתת אנטיביוטיקה כטיפול מונע? לאוך כל הזמן? האם האפקט של האנטיביוטיקה לא פג לאחר תקופה מסויימת ואז התרופה פשוט מפסיקה לפעול

מנהל פורום אף אוזן גרון