רגישות לקור

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/06/2000 | 23:35 | מאת: שי

אני בן 34 וסובל באופן קבוע מנזלת כרונית וגודש באף שהוביל לאובדן חוש הריח. שמתי לב לכך שהתקפי הנזלת והגודש באף מחמירים מייד עם ירידה בטמפרטורה ו/או שינויי מזג אויר מחום לקור. האם יתכן שזו אלרגיה לקור ? עוד עובדה ששמתי לב אליה היא שכשאני עושה פעילות גופנית ומזיע אזי יש הקלה בסיפטומים של הנזלת והגודש באף.

24/06/2000 | 11:56 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום שי אין אלרגיה לקור. ישנו מנגנון הגנה של ריריות האף שגורם להתעבות ריריות האף והפרשה מוגברת כתגובה לקור קיצוני, ההגיון ברור, הגבלת כניסת אויר קר ויבש לתוך מערכת הנשימה, ונסיון חימום וליחלוח של מה שנכנס. להפך קורה בפעילות גופנית, יש דרישה לזרימת אויר רבה לכן ישנה התכווצות ריריות האף כדי לאפשר כניסת אויר בזרם מירבי. אם מה שתואר גורם לך להפרעה ביום-יום עליך להבדק אצל רופא א.א.גרון ולברר אם ישנה סטייה או עוות מבני בחלל האף, ולפיכך להחליט על טיפול. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון