כפתורים - לעשות ניתוח או לא?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/10/2000 | 15:05 | מאת: ג'ולי

בני, בן שנה & חצי, סבל הרבה בחורף האחרון עם דלקות אזניים. בסוף, במאי, הוא קיבל 3 חודשי טיפול מונע עם אנטיביוטיקה כי לא היה יותר משבועיים בין סוף טיפול לדלקת הבאה. מאז שהתחיל את טיפול המונע, לא היתה שום דלקת. עכשיו הוא קיבל הזמנה לניתוח לכפתורים. אנו מתלבטים האם לעשות את הניתוח או לא. אנו לא רוצים לעבור עוד חורף של דלקות, אבל לא רוצים שהוא סתם יעבור ניתוח. השמיעה שלו לא נפגעה. מה החסרונות/סכנות של כפתורים? קראתי שהם בדרך כלל יוצאים אחרי 6 חודשים - אם כן, האם בדרך כלל צריך לעשות עוד פעם? האם, לפי הסטטיסטיקה, יש ירידה בתכופות הדלקת בשנה השניה? האם טיפול מונע אחד יכול להשפיע כמה זמן אחרי סוף הטיפול? מקווים שתוכל לתת לנו מידע שיעזור לנו להחליט מה עדיף לבן שלנו.

11/10/2000 | 17:07 | מאת: דנית גרוסהויס

לאמא המודאגת שלום. בני היום בן שלוש ושמונה חודשים, בשנתיים הראשונות לחייו בני סבל מדלקות אוזנים חוזרות ונשנות ללא הפסקה וגם אני פחדתי מניתוח של כפתורים. בגיל שנתיים לאחר שבני עבר שלושה דיקורים באוזניים בבית החולים וכל פעם מחדש הדלקת חזרה וניסיתי את הטיפול המונע באמצעות אנטיביוטיקה, זה עזר רק בזמן שבני קיבל אנטיביוטיקה וכשהפסקתי את האנטיביוטיקה הדלקת חזרה. התייעצתי עם אף אוזן גרון והוא יעץ לי לעשות ניתוח כפתורים. תוך שבוע בני עבר את הניתוח, הניתוח הסתיים תוך רבע שעה ואני רוצה לומר לך שזה הדבר הטוב ביותר שעשיתי עבורי ועבור בני. בני כבר שנה ושמונה חודשים אחרי הניתוח, הכפתורים עדיין נמצאים באוזניו של בני, בני כבר לא סובל מדלקות אוזניים. הדבר היחידי שמגביל בניתוח של הכפתורים זה שבזמן שהילד מתקלח או נמצא בבריכה הוא תמיד צריך להיות עם אתמים באוזניים כדי שלא יחדרו מים. בהתחלה זה הפריע לילד שיש לו משהו באוזניים, אבל במשך הזמן הוא התרגל לכך.

מנהל פורום אף אוזן גרון