ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/06/2000 | 11:23 | מאת: מירי

לפני כ- 5 חודשים הרגשתי באופן פתאומי צפצופים באוזניים ותוך כ- 5 שעות ירדה השמיעה באופן פתאומי מלווה בסחרחורות והקאות, לאחר אישפוז של שבוע בבי"ח וצילומי CT MRI בדיקות דם וכו' הכל נמצא תקין, מה התופעה? האם יש סיכוי לשפר את השמיעה? מה בנוגע לבדיקת החוליות בגב? או לחילופין בדיקת לסתות או משהו עצבי הקשור לאוזן. אודה לך מאוד מאוד על תשובתך.

20/06/2000 | 12:47 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מירי קרוב לודאי שכל הבדיקות נמצאו וימצאו תקינות. התופעה שתיראת מוכרת כהתחרשות פתאומית וסימניה הם כפי שתיראת. לא ממש ברור מה בדיוק מביא לכך משום שלא ניתן להכנס ולבדוק את עצב השמיעה והאוזן הפנימית מבלי להסב לה נזק קשה. ההנחה כיום שהתופעה נגרמת מזיהום וירלי של האוזן הפנימית , בדרך כלל וירוס ממשפחת ההרפס, המתקפה הוירלית הזו מעוררת מנגנון חיסוני פנימי שתוקף את הוירוס אך גם את האוזן הפנימית וכך נגרם נזק הן לשמיעה והן לשיווי המשקל. ברוב המקרים קיים שיפור עצמוני עד החלמה מלאה, בחלק מהמקרים נותר נזק שארי. בעת האבחנה חשוב להגיע לאשפוז ולקבל טיפול במחלקת א.א.גרון כדי לתת לאוזן תנאים אידאליים להחלים. שיפור בשמיעה יכל להיות עד שנה מיום האירוע. חשוב להמנע בחיי היום יום מחשיפה לרעש קיצוני ומהרמת משאות כבדים. חשוב לבצע MRI כדי לשלול גידולים היכולים לגרום לתופעות דומות, וכמובן להיות במעקב כולל בדיקות שמיעה לפחות בשנה הראשונה אחרי האירוע. מחלות לסתות אינן גורמות לתופעה זו, שינויים בחוליות הצואר יכולים להפריע לאספקת הדם לאוזן עד כדי סחרחורות אך לא ממש להתחרשות כפי שציינת. כדאי עם זה לעבור בירור אורטופדי ולבדוק האם קיימת הפרעה באספקת הדם עקב שינויים כנ"ל בחוליות הצואר. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון