שקדים ענקיים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/10/2000 | 18:03 | מאת: שוקי פישלר

שלום רב, אני גבר בריא בן 26 ומזה שנים רבות השקדים שלי גדולים מאוד וחוסמים את רוב פתח הלוע. מדי פעם אני סובל מכאבים ואני מטופל ברפאפן. לפני כחודשיים חשתי כאבים וטופלתי שוב ברפאפן אולם מיד בתום הטיפול שבו הכאבים ולכן הוחלפה התרופה לאוגמנטין. מפאת הישנות הכאבים שוב בתום הטיפול נועצתי ברופא אא"ג וקיבלתי טיפול בדאלצין. גם טיפול זה הועיל אד הוק בלבד והרופא אמר לי שכנראה אני נשא של חיידק בשקד ואין מנוס מלהוציא את השקדים. מאז הטיפול האחרון חדלתי מלקחת תרופות והכאבים פוחתים בהדרגה. האם קיימת אופציה נוספת להורדת הנפיחות בשקדים ללא צורך בכריתתם? במה כרוך ניתוח זה ומהם הסיכונים? תודה רבה ושנה טובה. שוקי

10/10/2000 | 18:56 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אין קשר בין גודל השקדים לזיהומים חוזרים. ישנם אנשים עם שקדים קטנים ודלקות חוזרות, ואנשים עם שקדים גדולים ללא דלקות בכלל. הבעייה בשקדים גדולים הוא חסימת נתיב האויר, נחרו ליליות ואף הפסקות נשימה ליליות. אם זו אכן הבעייה, הפתרון היחידי הוא כריתה של השקדים ולא טיפול תרופתי. הסיכון בניתוח מלבד העובדה שנעשה בהרדמה כללית הוא דימום בזמן הניתוח ואחריו ( שכיחות של כ 3% מהניתוחים ) בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון