נזלת חזקה מתמשכת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/12/1999 | 12:36 | מאת: חוה

יש לי נזלת חזקה מתמשכת כבר שבוע ימים, וגם דימוע מהעיניים. חשבתי שזה שפעת, אך אין לי הסימפטומים של כאבים חזקים, כצפוי. יש לי חום נמוך. האם יתכן שזה התקף אלרגיה? נסיון של אהיסטון לא עזר. תה ואקמול אינן עוזרים. חוץ מזה אני צרודה מאד. הצרידות מוקלת מעט לאחר כמה כוסות תה. מה לעשות ?

02/12/1999 | 22:33 | מאת: יואל שניאור - נטרופת

חווה שלום! האם חל שינוי בתפריט התזונתי שלך לאחרונה? האם סביבתך אותה סביבה? ידוע כי בחורף ישנה ירידה בחסינות הגוף ולכן עליך לחזק את מע' החיסון. קשה לפרט במקרה שלך היות וחסרים פרטים מינימליים. בכללי: ויט' C, אכינאציה, פרופוליס ודבש, שום ובצל, ותוספים אחרים. ישנו מוצר הומאופטי היעיל לנזלת מתמשכת ושמו LUFFEEL , התכשיר עובד לקדחת השחת אך נראה לי כי יוכל לעזור לך. בכל מקרה היוועצי עם הרוקח!! רק בריאות.

04/12/1999 | 17:26 | מאת: דר' שלמה ו' מאיר

לחוה שלום, את לוקה בנזלת מתמשכת, דמעת, צרידות ועליה מתונה בחום. אני בכל זאת בדעה שחלית בשפעת, הצטננות. המדובר בדלקת בדרכי הנשימה העליונות, המתהווה עקב זהום בנגיף. למעשה אין לרשותנו טפול ספציפי נגד נגיפים. כדי להקל על עצמך את יכולה להשתמש בטיפות אף, אך לא יותר מאשר 7 – 10 ימים, כי אחרת יכול להיגרם נזק לרירית האף וגם קימת האפשרות של התמכרות לטיפות אף. אפשר גם להשתמש ב"תרופות סבתא", כגון תה חם עם כפית דבש או עם מעט קוניאק, מרק עוף חם או הגוגל-מוגל הידוע. אינני יודע עד כמה תרופות אלה באמת מועילות, אך בינתיים הזמן חולף, כי בסופו של דבר מדובר במחלה המגבילה את עצמה וחולפת מאליה כעבור שבעה ימים לערך. אך אם הנזלת הופכת לצהובה-מוגלתית ומתוספים אליה כאבי ראש וחום הגוף אינו יורד, יש מקום לחשוד בהתפשטות המחלה לגיתות האף - סינוסיטיס. יתכן שמדובר אז כבר בזיהום חיידקי שניוני, אשר התלבש על הזיהום הנגיפי. במקרה זה את צריכה להיבדק ע"י רופא אף, אוזן וגרון, והוא ידאג, לפי הצורך, לבצוע צלום של גיתות האף על מנת לוודא או להפריך את האבחנה של סינוסיטיס. במקרה של סינוסיטיס יהיה צורך בטפול אנטיביוטי. מקווה אני שהצלחתי להועיל לך.

מנהל פורום אף אוזן גרון