חוש ריח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/10/2000 | 13:31 | מאת: איתן פריד

לאחר קורס צלילה שערכתי באילת מזה שבועיים הנני סובל מצינון קשה ובעיה בסינוסים אני בטיפול אנטיביוטי אוגמנטין,פעמיים ביום וטלפסט פעם ביום. מזה שבוע חוש הריח שלי נעלם (למרות שהנשימה חזרה למצבה התקין) חוש הטעם נפגע גם הוא שאלה: אם הנשימה חזרה למצב סדיר לא סביר שחוש הריח יחזור למצבו הטבעי. בתודה מראש ושנה טובה איתן פריד

10/10/2000 | 18:40 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום איתן חוש הריח והטעם קשורים זה בזה. לפי תיאורך ישנה כנראה חסימה של גישת מולקולות הריח אל גג חלל האף שם מצוי עצב ההרחה. יש להבדק ולברר האם ישנה שם דלקת, הפרעה אנטומית פוליפ וכדומה. ישנם מצבים בהם הנשימה תקינה אך האיזור שתיארתי חסום, כך שנשימה תקינה לא שוללת בעייה כנ"ל. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון