מבנה נוזלי קישורי בצואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/06/2000 | 14:50 | מאת: תמר

שלום רב, בעקבות מישוש של בלוטה בצואר ניגשתי לרופא, לצערי לרופא מחליף כי שלי בחו"ל. הרופא חשב שמדובר בקשר לימפי ושלח אותי לאולטרסאונד. בבדיקה נמצא: כי בלוטת התריס תקינה, אך נמצא מבנה נוזלי קישורי בגודל 24 מ"מ צמוד לחלק הלטרלי של האונה הימנית ולא ניתן להפרידו, יתכן שזה קשריות נמקות אך לא ניתן לומר בודאות. המשך בירור לפי צורך קליני. הרופא המחליף לא כל כך ידע מה לעשות עם זה, ולא ראה בצילומים את הקשר הנוזלי, הוא גם לא הצליח למשש את הממצא למרות שטכנאי הרנטגן כן הצליח. הוא גם התלבט אם לשלוח לניקור ואם כן איפה. מה דעתך, האם יש מקום לדאגה? הרופא שלי חוזר עוד כשבוע מחו"ל. תודה, תמר הייתי שמחה לשמוע מה דעתך,

13/06/2000 | 20:27 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום תמר יש מקום להיות זהירים ויסודיים בבירור. להבנתי , מדובר בקשר ציסטי, כלומר מלא נוזלים שנמצא צמוד לאחת מאונות בלוטת המגן. מבנים ציסטיים בבלוטת המגן הינם תופעה שכיחה יחסית וחלקם הגדול שפיר.. הבירור המקובל הוא ביצוע אולטרסאונד, וניקור של התוכן הציסטי, את התוכן שולחים לבדיקה מיקרוסקופית כדי לודא שאין ממצא חשוד לממאירות. במידה שהציסטה התכווצה לחלוטין ונעלמה, עוקבים כל 3 חודשים באולטרסאונד, לא חזרה ? שלום ולא להתראות, חזרה ? יש לשקול הרחקתה בניתוח, או להמשיך במעקב, זה תלוי בקצב החזרה ובמאפייני הממצאים באולוטרסאונד. כדאי לבדוק גם את תפקודי בלוטת התריס, לא חובה. ציסטה כזו, יכולה גם שלא להיות קשורה לבלוטה אלא סתם לחיות בשכנות לבלוטה. במקרה כזה, ייתכן שמדובר בפגם אנטומי, שהוא שריד לתקופה העוברית, , והוא מתגלה דוקא אצל מבוגרים צעירים ולאו דוקא בילדים. הממצא גדל ונסוג לסירוגין ועשוי לגום לכאב לאחר הצטננות. מה לעשות ? לפנות לרופא א.א.גרון ולהמשיך בבירור כפי שתיראתי. הבדיקה חייבת לכלול גם מישוש מדוקדק של יתר חלקי הצואר, בדיקה של מיתרי הקול הלוע ותת הלוע.. בהצלחה

14/06/2000 | 06:59 | מאת: תמר

המון תודות על התשובה המפורטת. רציתי להוסיף שבבדיקת האולטרסאונד נמצא כי בלוטת התריס בגודל ומרקם תקין ללא ממצא מוקדי. קוטר AP של אונה ימין 12 ס"מ וקוטר AP של אונה שמאל 11 ס"מ , האם זה משנה משהו? האם עלי לגשת לכל רופא אף אוזן וגרון טוב או ללכת למישהו שמתמחה בבלוטת המגן? ואם כן, האם יש באפשרותך להמליץ על מישהו באזור המרכז. הרבה תודה, תמר

מנהל פורום אף אוזן גרון