אף סתום בשינה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/06/2000 | 14:08 | מאת: אבי

שלום, קורה לי, לא אחת, שכאשר אני שוכב לישון אפי נסתם. אני מתקשה לנשום ומתקשה לישון. כאשר אני מעט יושב, הנחיריים נפתחים מחדש. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו? מה ניתן לעשות כדי לסלק תופעה זו? תודה, אבי

13/06/2000 | 20:16 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אבי הסיבה לתופעה זו הינה גודש של ריריות האף. כאשר אתה נמצא במצב שכיבה , ,מתוקף חוקי הגרביטציה, , דם ורידי זורם כלפי מטה בקצב איטי יותר ומתקיים גודש יחסי של כל הניקוז הורידי בראש ובצואר בכלל זה בריריות האף. הסיבות שדוקא לך התופעה מפריעה מלמדות על בעייה קיימת באף שמוחמרת בשכיבה. למשל תהליכים דלקתיים ממושכים כמו אלרגיה וסינוסיטיס או עוותים אנטומיים במבנה האף הפנימי. אני מציע לפנות לרופא א.א.גרון, לתאר את הבעייה ולהבדק, לאחר שהבעייה תאותר, יהיה אפשר להציע גם פתרון.... . בהצלחה,

מנהל פורום אף אוזן גרון