נשימה כל פעם רק דרך נחיר אחד (כל פעם אחר לסירוגין)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/06/2000 | 12:59 | מאת: נטע

בזמן השינה (אולי גם בזמן העירות) בכל זמן נתון רק נחיר אחד פתוח אצלי והשני סתום לגמרי. הם מתחלפים בינהם כל 2-3 שעות לסרוגין. מצב זה מאד מפריע לי בשינה, כי ל א מ ס פ י ק ל י ה א ו ו י ר ש נ כ נ ס ר ק ד ר ך נ ח י ר א ח ד. ודרך הפה איני אוהבת לנשום כי הוא מאד מתייבש לי ונהיה לי כאב בגרון. המצב הזה קורה לאחר שכבר ניסיתי כמה דברים כדי לפתור אותו- 1. צריבה בלייזר של הקונכות 2. שימוש במשאפים סטרואידליים. בסטרואידים לבליעה ובאנטי היסטמינים איני יכולה להשתמש, מסיבות שונות. איזה פתרונות אפשריים נוספים יש למצב זה של נשימה כל פעם רק דרך נחיר אחד?

13/06/2000 | 19:56 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום נטע נשימה דרך נחיר אחד מדי מספר שעות הינה מהלך פיסיולוגי ותקין לגמרי. בכל 2-12 שעות תופס נחיר אחר את הפיקוד על הנשימה בעוד השני נח ואיננו מאפשר כמעט מעבר אויר. אצלך כנראה התופעה היתה בלתי נסבלת לכן פנית לטיפול. ייתכן, שקיימת אצלך בעייה אנטומית במבנה האף הפנימי ,דבר שהקצין את המצב הטבעי, לכן הומלץ לך על ניתוחים אולם אינני רואה כל סיבה לשימוש במשאפי סטרואידים !!! אני ממליץ לפנות לרופא א.א.ג ולהחליט האם קיימת הפרעה אנטומית במבנה האף, אם כן, לפתור את הבעייה בניתוח מתאים.(לא בלייזר, הקונכות יגדלו מחדש ),האם יש מקום ליישור של מחיצת האף ? עצה אחרת, נסי ללמוד לחיות עם הפיסיולוגיה הטבעית של האף.....

מנהל פורום אף אוזן גרון