הורדת שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/10/2000 | 12:30 | מאת: עירית זיסרמן

שלום רב! רציתי להתייעץ: ביתי בת שנתיים, עם בעיות חמורות בנשימה, כגון אסטמה והכחלות חוזרות ונישנות. לאחרונה התגלה כי השקדים בגרונה ענקיים, ומהווים חלק ניכר בבעיות הנשימה שלה. האם בגיל כזה מומלץ על כריתת השקדים, ומה הסיכונים? אודה לך על תשובה. בברכת שנה טובה עירית

10/10/2000 | 18:05 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום עירית כריתת שקדים בשל קשיים בנשימה והפרעות חסימתיות בשינה בהחלט מומלצת. אם אכן זהו המצב עלייך לפנות לרופא א.א.גרון ולהבדק, ולהחליט על הניתוח. אין בעייה לנתח בגיל זה. הסיכון העקרי בכריתת שקדים הוא דימומים מהאיזור בזמן הניתוח, ואחריו, וכן הסיכון המבוקר של ניתוח בהרדמה כללית. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון