קול נשי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/10/2000 | 17:32 | מאת: משה

אני גבר בן 24 .לצערי יש לי קול נשי וצווחני. אילו סיבות יכולות לגרום לכך ,והאם אפשר לטפל בבעיה ? בתודה

05/10/2000 | 06:56 | מאת: פרידה קורנברוט

אתה מתאר בעיה תפקודית של הגרון ומערכת הדיבור, במידה ורופאה אאג בדק אותך ולא מצא ממצא המצריך טיפול רפואי, ניתן לפנות לקלינאי תקשורת אשר יכול/ה לטפל בשימוש במערכת הדיבור ובטון ה"נשי" על ידי התרגול ושינוי הרגלי הדיבור. בהצלחה!!!

10/10/2000 | 17:49 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום משה הסיבה העקרית היא התפתחות בית הדיבור ומנח מיתרי הקול. התפתחות זו תלוי בעקר בחשיפה של בית הדיבור בעת ההתבגרות המינית לטסטוסטרון שהוא הורמון המין הגברי העקרי. עצתי לך להבדק אצל רופא א.א.גרון, לברר אם אין בעייה אורגנית ואז לפנות לייעוץ אצל קלינאית תקשורת. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון