ורטיגו

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

10/06/2000 | 16:30 | מאת: רבקה

שלום, לפני 8 שנים סבלתי מורטיגו במשך מספר חודשים. במשך כל תקופה זו לא יכולתי לתפקד והרגשתי סחרחורות עזות ובחילות. מאז נרפאתי אבל בכל פעם שאני מרגישה חולשה או תשישות, חוזרת לי סחרחורת במידה מסוימת ולזמן מוגבל (לעתים פחות חזק ולעתים יותר). בתקופה האחרונה הסחרחורות חוזרות בתכיפות גדולה יותר - כמעט כל יום לזמן קצר יחסית, לרב כאשר אני מזיזה את הראש (למשל, מתכופפת). ברצוני לדעת האם יש צורך ללכת לרופא כדי למצוא פתרון או שאין מה לעשות ויש ללמוד לחיות עם תחושת סחרחורת (מה שנראה די קשה ברמה הנוכחית שלה). תודה רבקה

12/06/2000 | 18:10 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום רבקה. מאד חשוב לפנות לרופא ולעבור בירור מקיף של בעייתך. חשוב לאבחן מהו מקור הסחרחורת מאחר שבמקרים מסויימים מדובר בסימפטומים של מחלות הניתנות לריפוי, נכון שיש מקרים בהם אין טיפול חד משמעי, אך ישנה חשיבות עליונה לדעת מהי הבעייה ומהי חומרתה. עצתי לך לפנות לרופא א.א.גרון, לעבור הערכה מחודשת ולקבל הפנייה במקרה הצורך לבירור אצל מומחים נוספים כמו למשל נוירולוג. הבירור צריך לכלול בשלב ראשון בדיקה גופנית יסודית, בדיקת שמיעה נרחבת, ומבחני ENG ואו CT לפי הצורך. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון