BPV VS LABYRINTHITIS

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

14/03/2002 | 19:25 | מאת: יעל

אושפזתי יומיים לאחר סחרחורת מטורפת ובחילה ושוחררתי בהסבר שזהו כנראה וירוס הפוגע באבר האחראי על שיווי המשקל באוזן. לקיתי בתופעה הזו כבר לפני שנים די רבות פעם אחת. אנשים אחרים שלקו בזה אומרים לי שזה יכול לחזור. בנוסף להסבר מפורט ככל שניתן לתופעה הזו אני מבקשת מאוד, אם אפשר, הפנייה אינטרנטית באנגלית (בעברית ודאי אין, כך אני משערת) ברמת הדיוטות. בשל ראשי התיבות BPV, אני מגיעה תמיד לתשובות חיפוש מתחום מחשבים. גם שם יש כנראה ראשי תיבות דומים. הייתי רוצה לדעת האם הוירוס הזה מדבק ואיך נדבקים ממנו. האם ניתן להדבק באמצעות מי בריכה שמטוהרים על ידי כלור ואף פעם לא מוחלפים, האם שימוש באטמים בשעת שחיה שאין מחטאים אותם אלא רק מורחים בוזלין יכול להיות סיבה למחלה, בקיצור כל הסבר וציון אמצעי מניעה אפשרי ומהי הסיבה לחזרה של התופעה. האם הוירוס נשאר רדום באוזן ויש גורם שמעורר אותו אחת לכמה שנים. כל תשובה תתקבל בהרבה ברכה.

21/03/2002 | 14:26 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שם המחלה הינו Benign Paroxismal Positional Vertigo. חפשי תחת ורטיגו ותמצאי חומר רב. מחלה זו אינה נגרמת ע"י נגיף, קרוב לודאי, אינה מדבקת, ואין צורך באמצעי זהירות כלשהם. לא ניתן למנוע התקף חוזר, אך אפשרות כזו היא נדירה.

מנהל פורום אף אוזן גרון