בלוטת התריס?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/09/2000 | 20:33 | מאת: סוכרתית ותיקה

שלום רב בזמן האחרון אני סובלת מבעיות כמו השמנה, עייפות וחולשה. ידוע לי כי סימפטומים כאלה הם לפעמים מעידים על תת פעילות של בלוטת התריס. כמו כן יש לי כאבים באיזור הבלוטה (למרות שהובהר לי כי לא אמורים להיות כאבים גם אם יש בעיה). בדיקת מישוש העלתה שהבלוטה מעט מוגדלת, ונשלחתי לבצע בדיקות. התוצאות היו כדלקמן: TSH- 3.13 (בטווח של 1.3-3.8). T3-TOTAL - 1.31 ׁ(בטווח של 1.3-3.1). T4- FREE - 11.18 (בטווח של 11.8-24.6). האם זה מעיד על תת פעילות? האם לכאבים יכול בכל זאת להיות קשר או שמא עלי לבדוק כיוון אחר (ואם כן - איזה?). כמו כן, אני סובלת מזה 11 שנים מסוכרת נעורים. אודה על תשובה מהירה.

02/10/2000 | 17:45 | מאת: יאירה יסמין

100 מיליון אנשים ברחבי העולם כבר גילו אותה ועכשיו פאלון דאפא - הטרנד הבא! יותר ממאה מיליון אנשים בלמעלה מ-40 ארצות כבר מתרגלים את הפאלון דאפא; הספר של השיטה תורגם לכ-20 שפות; מדי יום נרשמות אלפי כניסות אל האתר של "החוק הגדול של גלגל החוק". השנה גילו אותה גם בישראל. פאלון דאפא יכולה, ללא ספק, להיכנס לספר השיאים של גינס. תוך שמונה שנים, מאז שנחשפה לראשונה לציבור בסין, עשתה לה התורה למעלה ממאה מיליון מתרגלים ב-40 מדינות ברחבי העולם. הספר של השיטה תורגם לכ - 20 שפות, מדי יום נרשמות אלפי כניסות אל האתר שלה באינטרנט. במילים אחרות: פאלון דאפא זה הדבר הבא, ומי שרוצה להיות בעניינים, כדאי שידע לפחות איך אומרים את זה נכון בסינית: FALUN DAFA. השנה כבשה השיטה הסינית בסערה גם את ישראל. הקיץ במיוחד אפשר לראות עשרות מתרגלים מסורים שמתאספים כמעט בכל יום בפרקים ציבוריים, במתנ"סים ועל שפת הים בכל רחבי הארץ ומבצעים את התרגילים העתיקים בלוית המוסיקה האקזוטית המיוחדת. מהו מקור הפאלון דאפא? פאלון דאפא הידועה גם כ"פאלון גונג" היא שיטת טיפוח ותרגול מתקדמת של הצ'יגונג הסיני המיועדת לטפח גוף ונפש באמצעות תרגילים ומדיטציה. לתרגול יש השפעה רבה על שיפור מצבי לחץ ושיפור הבריאות הפיזית והמנטלית, אבל המטרה האמיתית של השיטה היא להביא את האנשים לדרגת החוכמה וההארה. במשך שנים רבות הועברה השיטה בסוד ממאסטר אחד לתלמיד בכל דור ודור עד שבשנת 1992 חשף אותה מאסטר לי הונגז'י לציבור הרחב. היום נמצא חלק ניכר מהמתרגלים של השיטה נמצא בסין. מדובר בעיקר באנשים שתרגלו לפני כן בשיטות אחרות כגון צ'יגונג או טאי צ'י ועברו לתרגל אך ורק בפאלון דאפא כיוון שמצאו בשיטה זו דברים ברמות גבוהות יותר שלא נמצאים בשיטות אחרות. בסין, אגב, הוצאה השיטה לאחרונה אל מחוץ לחוק, לאחר שהמפלגה הקומוניסטית החלה לחשוש מהכוח העולה שלה. לקומוניסטים אין בעצם ממה לחשוש - ההנחיות המחמירות של מאסטר לי לגבי הוראת הפאלון דאפא ברחבי העולם אומרות כי השיטה חופשיה מכל מוטיווציה פוליטית, דתית או מסחרית. התורה מועברת ללא תשלום, כלומר ללא תמורה כספית וחל איסור חמור לאסוף תרומות. השיטה פתוחה לציבור ללא הבדלי תרבות, גזע דת או לאום. למעשה כל הפעילויות נעשות בהתנדבות על ידי אנשים שכל רצונם הוא להגיע לרמות גבוהות יותר ולהיות אנשים טובים יותר. מהי בעצם הפאלון דאפא? פאלון דאפא, ידועה גם כפאלון גונג. מילים אלו מתורגמות מסינית. באופן מילולי "פא" פירושו חוק או עיקרון. "לון" – גלגל ו"גונג" – אנרגית הטיפוח ויכולות, כך ש"פאלון" ניתן לתרגום גס כ"גלגל החוק". "דאפא" פירושו החוק הגדול או העיקרון האוניברסלי. השיטה מבוססת על התכונות המהותיות של היקום, ג'ן (אמת), שן (חמלה) ורן (סובלנות) והמפתח להתקדמות בטיפוח (מושג מהמזרח שמשמעו שיפור ושינוי של גוף ונפש) הוא ההרמוניה של היחיד עם התכונות הללו של היקום. פאלון דאפא שונה משיטות אחרות של טיפוח בכך שהיא שמה דגש על טיפוח פנימי של השין-שינג (אמות המוסר, טבע הלב) לקראת השגת התכונות האוניברסליות ג'ן שן רן. להבדיל משיטות אחרות בפאלון דאפא אין חוקים. המפתח להתקדמות הוא התאמתו של האדם לשלוש התכונות האוניברסליות הללו. פרטים נוספים על השיטה ניתן לראות באתר האינטרנט: http://www.falundafa.org.il או להתקשר אל: יאירה יסמין בטל': 6417573-03, 760541-050

מנהל פורום אף אוזן גרון