כאבי גרון ןבלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

13/03/2002 | 09:16 | מאת: ריקי

במשך חצי השנה האחרונה אני סובלת מכאבי גרון.בלוטות הלימפה שלי מידיי פעם גדולות (בעת דלקת) ובשאר הזמן מוגדלות. הלוע בגוונים של אדום ולבן. בפעם האחרונה ששוב קיבלתי דלקת התנפתו הממברנות בלוע. הגרון כל הזמן כואב, גם כשאין דלקת ולכן ייתכן שיש גם משהו ויראלי. באופן קבע יש לי בחצי השנה האחרונה סטרפטוקוק בתא המוליטי מקבוצה c. מדוע סטרפטוקוק זה לא נעלם לאחר אנטיביוטיקה? כיצד יתכן כאב גרון כבר חצי שנה. מעולם לא חליתי לזמן ארוך כל כך. קשה לי לדבר הרבה זמן. עשיתי מס' בדיקות ואין לי מחלת נשיקה או ציטומגלו וירוס. כמו כן, פטמיות הטעם שלי מוגדלות ויש לי כאב עיניים. כל זה כאמור כבר חצי שנה. לפני זה הייתי בריאה לחלוטין. ברצוני להרות. מה לעשות?

13/03/2002 | 21:31 | מאת: ד"ר יהודה רוט

תופעת הנשאות של חיידק הסטרפטוקוקוס היא בעייה שכיחה. אם טפול אנטיביוטי רציף וממושך (חודשים) לא עוזר, יש מקום לשקול כריתת השקדים.

מנהל פורום אף אוזן גרון