איבדתי את חוש הטעם - מדוע?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/03/2002 | 00:09 | מאת: אמיר קורן

אני סובל מפגיעה אוטואימונית, ומטופל זה כעשור בתרופות מדכאות חיסון (ציקלוספורין) יחד בטיפול עם "פרדינזון". מזה כשנה וחודשיים אני סובל מסוכרת שהתפתחה ככל הנראה על רקע הטיפול בפרדינזון. הסוכרת מטופלת ע"י דיאטה וכדורים (גלוקופאג'). לפני כ 6 שבועות, הפסקתי לעשן, זאת לאחר שמשך כ 13 שנים עישנתי כ - 2 קופסאות ביום. למן היום בו חדלתי מלעשן, אני משתעל ומכייח. אפי סתום וניגרת ממנו נזלת ירוקה, ומזה 3 שבועות איבדתי את חוש הטעם וכל מזון שאני אוכל (או משקה שאני שותה) מקבל טעם מתכתי. לציין, כי אני מסוגל להבחין בטעם חריף ומעט בחמוץ. פניתי לרופא המשפחה ששלח אותי לערוך בדיקות דם ומשטח לשון - התוצאות היו תקינות. רופא המשפחה מניח כי המדובר בתופעת לואי של הגמילה מעישון, וטוען כי עליי להתאזר בסבלנות משך מס' שבועות נוסף. דעתו לא נראית לי, ולבינתיים אני פשוט סובל. אשמח לקבל המלצה. תודה מראש.

02/03/2002 | 11:28 | מאת: ד"ר יהודה רוט

בהסתייגות, שהמידע שלרשותי הינו חלקי, ניתן לשער כי לקית ברינוסינוסיטיס (לא בהכרח בגלל הפסקת העישון), ובעקבות החסימה האפית במצב זה ירד כושר הריח ועמו כושר הטעם (ודאי שלא איבדת אותם). יתכן שאתה זקוק, בין השאר, לטפול אנטיביוטי ותרסיס של טיפות אף. אפשרות נוספת היא פטרת של הלשון - תקנתה היא בשטיפות פה, צחצוח הלשון, ואם לא יחול שיפור - תרופה אנטי-פטרתית.

מנהל פורום אף אוזן גרון