משאפים סטרואידליים בשימוש ממושך

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/06/2000 | 01:11 | מאת: נטע

השתמשתי בפליקסנויז במשך שנתיים וחצי ואכן לאחרונה הופיע לי יובש ואף בשמך כמה ימים היה לי פצע ברירית שדימם (אך זה עבר). קראתי שאמרת שאכן בשימוש ממושך זה יכול להופיע ואף זיהומים. .1 האם התכוונת לזיהומים כלל מערכתיים = בכל הגוף או רק באף? 2. אז איזה פתרון אחר יש- אם איני יכולה להשתמש בכדורי סטראוידים או אנטי היסטמינים?, האם לעבור מתרסיס אחד לשני כמו שאבי עג'מי כתב ,יעזור? ומה עוד?

08/06/2000 | 22:16 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום נטע כוונתי היתה בעקר לזיהומים מקומיים באף. המעבר מתרסיס אחד למשנהו לא ממש יפתור את הבעייה מאחר שבסופו של דבר כולם מכילים את אותו חמר פעיל - תכשיר סטרואידלי. הפתרון : יש כמה, א. להשתמש בתכשיר רק כשהאלרגיה ממש בוערת ולא על בסיס יומיומי כל השנה. ב. לנסות לפנות לאלרגולוג ולברר האם ניתן לקבל טיפול בחיסונים. ג. להבדק מחדש אצל רופא א.א.ג ולברר שוב האם מדובר באמת בנזלת אלרגית או שמא בהתמכרות של רירית האף לתרופות - מצב שניתן להפסיקו ולהפכו . ד. שימשו נכון בשילוב של אנטיהיסטמינים וסטרואידים יכל לעתים לצמצם מאד את הצורך בסטרואידים. בהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון