דלקות שקדים-ניתוח? ניתוח בלייזר?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/02/2002 | 17:20 | מאת: שקדיה

אני סובלת מדלקות שקדים קשות חוזרות ונשנות מזה מספר שנים. נראה לי שלא יהיה מנוס מלעבור ניתוח בגילי המתקדם (33) . עד כמה הניתוח קשה בגיל כזה? שמעתי שיש גם ניתוחים באמצעות לייזר- האם אתה מכיר? ממליץ? איפה ניתן לעשות ניתוח כזה?

27/02/2002 | 09:11 | מאת: מתמחה בתחום

הניתוח קל ופשוט, ההחלמה בגילנו נוראית. כואב כל כך שאי אפשר לאכול אפילו גלידה. כנראה שצריך לסבול הרבה עד שמגיעים להשלמה ולמוכנות הפסיכולוגית לעבור את זה. לידה עברת כבר???? יש משהו יותר כואב מזה. מקווה שתחיי לפחות עד גיל 67 ללא דלקות שקדים ואז זה יהיה כדאי. בכל מקרה לייזר מאד לא מומלץ. אמנם קל יותר למנוע דימום אבל הכוויות... הכויות והנזק לרקמה מסביב זה משהו לא יתואר. עדיף סכין. דרך אגב גם טוענים שאחרי לייזזר השקדים יכולים לגדול חזרה. בקיצור רופא טוב זה קודם כל. דבר שני- הרדמה מלאה, אפילו שלא חייבים, חוסכת טראומה. בית חולים מסודר ,ולא שום מדיקל סנטר שאין בו ציוד למקרה שמשהו מתפספס. איפה ניתן לעשות ניתוח כזה? תפני לרופא א.א.ג והוא כבר יגיד לך לפי סוג הביטוח הרפואי שלך. למשל למכבי מגן אפשר להפנות לבתי חולים פרטיים טובים. זהו שקדיה, בהצלחה - ותעשי את זה. זה אל הכייפק אחר כך. וגם תרדי כמה קילו....

28/02/2002 | 06:20 | מאת: שקדיה

קודם כל תודה על ההתייחסות. ולגופו של עניין- נשמע זוועה. יותר גרוע מלידה??? ואפילו לא מקבלים אפידורל בשבועות שאחרי הניתוח.....? מתה מפחד. שקדיה

28/02/2002 | 11:03 | מאת: ד"ר יהודה רוט

אשמח לשוחח עמך במרפאתי (5368787).

מנהל פורום אף אוזן גרון