כאב גרון בפעולת בליעה מזה חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/02/2002 | 12:44 | מאת: גיל

שלום. אני מעשן וסובל מזה חודשיים (תקופה ארוכה) מכאב גרון בעת פעולת בליעה (לא של אוכל, אלא רק התנועה עצמה). לאחר התייעצות עם מספק רופאי א.א.ג בקופת חולים, הובהר לי על ידם שגרוני בריא לחלוטין, והבעיה היא באף, ניתן לי אוטריוין ג'ל כדי לודא שבלילה אני נושם דרך האף. יש לציין כי האף שלי פתוח וחברתי מציינת כי אני נושם עאשר אני ישן דרך האף. הכאב נמשך ללא הקלה, ואפילו הפסקתי לעשן לתקופה ארוכה זו. מה עוד אפשר לעשות ? תודה, גיל.

24/02/2002 | 12:59 | מאת: ד"ר יהודה רוט

תאורך אינו מספיק ונחוצה בדיקה חוזרת ומדוקדקת של הגרון. לא ברור לי מה הקשר שנמצא לאף. יתכן שקיימת עליית חומצה מהקיבה לגרון ("רפלוקס" - ראה פרטים באמצעות מנגנון החיפוש של הפורום).

מנהל פורום אף אוזן גרון