תגובה לרעשים אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/06/2000 | 23:32 | מאת: איתן

שלום לרופא, אני אב לתינוק בן 7 שבועות, ילדנו הרביעי. מזה זמן הבחננו שאינו מגיב לרעשים כלשהם. התנהגותו מכל שאר הבחינות נראית תקינה- בוכה (ביום ובלילה...), תיאבונו בריא וכו, שאלתי מורכבת משתיים: ברור לי שבדיקה משמעותית תיתכן רק בגיל יותר מאוחר, אך בכל זאת (בעיקר למען שפיות דעתם של ההורים המאוד חרדים) מה ניתן לבדוק בשלב הזה כדי להעריך ראשונית היכן הבעייה? חלקה השני של השאלה- והיה ואבחנה בוצעה, החל מאיזה גיל ניתן להתחיל טיפול כלשהו במטרה למזער ככל הניתן את הנזק? תודה ובברכה, איתן

08/06/2000 | 21:50 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום איתן החרדה מובנת ולגיטימית לחלוטין. אני מאד ממליץ לפנות קודם כל לרופא א.א.ג לבירור פרטי ההריון ,הלידה סיפור המשפחה וכמובן בדיקה של התינוק עצמו. במקרה של חשד ניתן לבצע בדיקה אובייקטיבית לא כואבת ולא פולשנית הקרויה BERA בבדיקה זו רושמים את תגובות מערכת העצבים המרכזית ועצב השמע לגירויי קול ואת הסף לתגובה. אם חלילה מתגלה בעיה, הטיפול מתחיל מוקדם ככל שניתן כדי למנוע פיגורים בהתפתחות שפה וכדי לתקן את הדרוש תיקון , בין אם זה ניתוח כפתורים, התאמת מכשירי שמיעה, שתל שבלול או למידה של דרכי תקשורת שונים. לפני שניכנס לדרכי הטיפול כדאי שנתחיל בבדיקת רופא א.א.ג ...... הרבה הצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון