ריפלוקס או גידול במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/02/2002 | 11:28 | מאת: חלי

דר' שלום רב, אשמח אם תוכל לעזור לי במספר שאלות. כתבתי לך את כל הסיפור כתגובה ל"מחלה" שכתבת בעבר על כל נושא הריפלוקס (ולא קיבלתי תשובה) והייתי רוצה לדעת האם כתוצאה מריפלוקס יכול להיווצר גידול על מיתרי הקול ומה הסבירות שזה גידול או רק יבלת? אם מדובר במשהו שהוא חלילה מסוכן, מה הסימפטומים? נשלחנו לבדיקה עם האבחנה vocal cord lesion - lt , reflux esophagitis מה זה אומר?

24/02/2002 | 12:39 | מאת: ד"ר יהודה רוט

צר לי על שלא ניתנה תשובה בעבר - אני מאוד משתדל לא לפספס. יותר סביר שהרפלוקס יגרום ליבלת מאשר לגידול סרטני (אלא אם כן נלווה גם עישון...) האבחנה המצויינת לא אומרת דבר לגבי מהות הממצא.

25/02/2002 | 14:15 | מאת: חלי

שלום דר', תודה על תשובתך, האם אותה יבלת גדלה מפעם לפעם והאם היא גורמת לתחושת חנק וצרידות? אתמול בעלי חווה חנק פתאומי והתחושה היתה של משהו שתקוע בגרון. לגבי עישון - מדובר בסיגריה או שתיים ליום, אך החשש שלי הוא חשיפה לעישון פאסיבי. (הוא נמצא בסביבת מעשנים בחלק מהיום).

מנהל פורום אף אוזן גרון