ניתוח תיקון מחיצה ושקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/02/2002 | 21:24 | מאת: דוד

לדוקטור שלום רב. אני עומד לעבור בקרוב ניתוח לתיקון המחיצה באף וכן ניתוח להקטנת שקדים בלייזר בהרדמה כללית. שאלותי. א.האם נהוג לבצע את שני הניתוחים בו זמנית ? ב.האם הכרחית הרדמה כללית ? ג.האם יכולים להיות סיבוכים בעקבות הנתוח? ד.אני עומד לעבור את הניתוח במרכז רפואי .לא היה עדיף להנתח בבית חולים (בגלל ההרדמה הכללית)? בצפיה לתשובה ובתודה מראש. דוד.

20/02/2002 | 09:51 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום דוד, לטעמי רצוי להפריד את שתי הפעולות. הרדמה כללית אינה הכרחית אך רצויה מאוד ומומלצת. לכל נתוח יתכנו סיבוכים - עליך להיוועץ לגביהם עם המנתח, שמכיר את כל התמונה. אם אינך לוקה במחלות מיוחדות, ההרדמה הכללית יכולה להעשות בכל מרכז רפואי ואין צורך דוקא במרכז רפואי צבורי גדול.

מנהל פורום אף אוזן גרון