דלקות בגרון והוצאת השקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

17/02/2002 | 20:53 | מאת: לימור

הנני בת 25 וסובלת מדלקות בשקדים שגורמות לי ליטול כמויות של אנטיביוטיקה שהורסות לי את פעולת הגלולות וגורמות לדלקות חוזרות ונשנות ברחם. האם היית ממליץ לי לעבור ניתוח ולהוציא את השקדים או בלייזר???

17/02/2002 | 21:46 | מאת: ד"ר יהודה רוט

ראשית, אם את נוטה לסבול מפטרת וגינלית בעת נטילת אנטיביוטיקה, אחד האמצעים למנוע זאת הוא לטול נר וגינלי או משחה במקביל לנטילת התרופה. אם מדובר בדלקות תכופות, נראה שאין מנוס מניתוח. לא מומלץ ניתוח בלייזר, שכן בדרך כלל הטכניקה לא מאפשרת כריתה מושלמת, ויתכנו דלקות בשאריות השקדים.

מנהל פורום אף אוזן גרון