כבדות שמיעה-גיל זהב

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/02/2002 | 14:21 | מאת: פלורי

אימי, בת 72 ,נעזרת במכשיר שמיעה באוזן אחת. לפני כ- 4 חודשים החלה לשמוע רשרושים בלתי נסבלים, יומם וליל . בהתייעצות עם רופא א.א.ג. באיור מגורנו, נהריה, נאמר שהבעיה ידועה אך אינה ניתנת לפיתרון. הצעתו-להרכיב ווק מן לטשטוש הרעשים. איני רואה את אימי מסתובבת בחוץ עם ווק מן (בבית היא מנסה), אך זה מגביל אותה יותר, כי היא כבר לא שומעת צלצולי טלפון, פעמון הבית או טלויזיה. במקרה של חוסר ברירה, הוא מציע ניתוח, אך צריך לקחת בחשבון את הסיכון שזה יעבור לפגוע באוזן הבריאה. איני יכולה להשלים עם העובדה שאין לרפואה המתקדמת בימינו פתרון הולם. לא יתכן שאדם בגילה {לא כל שכן צעירים יותר}, יצפו מהם לתפקד בלחץ נוראי זה. מתוך יאוש , היא מבקשת את נפשה למות. אנא עיזרו לה, לנו. תודה

17/02/2002 | 21:40 | מאת: ד"ר יהודה רוט

נחוצים נתונים נוספים. במיוחד לא נהיר לי באיזה ניתוח מדובר. אני מניח שלא נמצאה הפרעה באוזן עצמה, כגון שעווה או שערות ע"פ התופית (סיבה שכיחה לטנטון בגיל זה). אם יש לקוי שמיעה ניכר, יתכן ששיפור בהגברה של המכשיר יוכל למסך את הרעש ולהקל על הסבל. לעיתים, גם בגיל מבוגר, ניתן לשקול שימוש בתרופת הרגעה קלה. בכל מקרה, כדאי להפגש שנית לשיחה ממושכת יותר עם רופא א.א.ג. ולדון בכל המצב .

מנהל פורום אף אוזן גרון