כאבי גרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/02/2002 | 19:58 | מאת: סמי

לד"ר שלום ! בן 34 . 75 ק"ג . 183 ס"מ. מזה כחודשיים וחצי יש לי כאב גרון קל המציק לי בעת בליעת רוק ובכלל מציק לי בגרון. כאב הגרון היה תחילה בגרון העליון, קרוב לחך, וכעת הוא למטה יותר. לפני כחצי שנה הפסקתי לעשן. עישנתי קרוב ל- 2 קופסאות ביום וגם גראס. כשאני מודד חום המד חום מורה על פחות מ- 37 מעלות. הרופא נתן לי מן תרסיס לחיטוי חלל הפה ואמר שזה אמור לעזור. זה אכן עזר למס' ימים ולאחר מכן הכאב חזר. האם יש מקום לדאגה? וממה יכולים להגרם כאבי גרון כאלה? אנא תן לי מידע. תודה מראש סמי.

13/02/2002 | 07:17 | מאת: ד"ר יהודה רוט

כן, כאב כמו שאתה מתאר אינו שגרתי ומצריך בדיקת רופא א.א.ג. האפשרויות הן, בין השאר, גרוי ע"י חומצה העולה מהקיבה, דלקת בבלוטת המגן, גידול בגרון.

22/03/2003 | 23:56 | מאת: סופי

אני בת 23 לפני כחודש חליתי באנגינה עם מוגלה בגרון (בשקד הימני) הטיפול שקיבלתי הוא: אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 לשבעה ימים עם סיום הטיפול הוטב לי אך לאחר יומיים כאבי הגרון חזרו ביחד עם המוגלה ואז פניתי לא.א.ג. מקצועי וקיבלתי לחמישה ימים: אנטיביוטיקה זינט של 250 המוגלה עבר אבל כאבי הגרון לא ! השקד הימני עדיין מוגדל ואדום וכן הלוע אדום ומגורה נהגתי לעשן 5 סיגריות ביום אך אני כבר לא מעשנת כחודש מאז שזה התחיל אני מטפלת בדרכים שונות כגון: לגרגר מים ומלח, ספריי פרופוליס לגרון וכד' ושום דבר עדיין לא עזר מה תוכל בבקשה להציע לי !

מנהל פורום אף אוזן גרון