פטריה בלשון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/09/2000 | 17:36 | מאת: סיון דורון

שלום הנני בן 32 לפני מספר חודשים עברתי ניתוח אפנדיציטיס ( היה מודלק ) מאז יש לי שכבה לבנה -צהובה על הלשון. מיד אחרי הניתוח הרופא נתן לי טיפות ניסטטין. שמתי על הלשון 2-3 ביום כמה ימים וחלפה הבעיה. אחרי שבועיים זה חזר שוב שמתי כמה ימים וחלף. לפי שלושה שבועות חזר שוב, כבר שלושה שבועות אני שם פעמיים שלוש ביום חצי כפית ניסטטין על הלשון במשך כ2-3 דקות ואז יורק אך הפעם ללא הועיל. הטעם מגעיל. מה אפםשר לעשות להעביר את הפטריה?? יש טעם להמשיך עם הלורסטין שלא אםפקטיבי? אודה על תשובה.

29/09/2000 | 12:43 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום דורון. הופעה של פטריה על הלשון באדם בריא צריכה לעורר את השאלה מדוע הפטריה מופיעה . האם אתה נוטל אנטיביוטיקה רחבת טווח ? האם אתה נוטל סטרואידים ? האם יש מחלה כרונית בגופך ? האם ידוע על כשל חיסוני ראשוני או משני ? וחלילה האם קיימת ממאירות ברקע ? לאחר בירור שכזה, כדאי ליטול משטח מהלשון ולשלוח לצביעה ותרביות כדי לברר באיזה פטריה מדובר אם בכלל. בסה"כ אתה מבין שמאד כדאי לחזור לרופא המטפל ולערוך בירור מקיף לפני שחוזרים לניסטטין. שנה טובה

מנהל פורום אף אוזן גרון