צרידות בעייתית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/02/2002 | 22:22 | מאת: כרמית

שלום רב דר' רוט אני מורה למוסיקה(!) והשימוש שלי בקול הוא מוגבר בנסיבות מובנות. עברתי לפני 4 שנים ניתוח להסרת שקדים עקב דלקות כרוניות נאמר לי אז שלא תהיה לכך השפעה על קולי ,אולם, בזמן האחרון אחרי כל שיחת טלפון מאומצת -אני נשמעת על סף צרידות, ולאחר יום עבודה לא ארוך גם אז , אני מבינה שעליי לראות רופא. אך מה עליי לשאול אותו כדי להגיע לטיפול קלינאית .האם רופא א.א.ג. זקוק למכשור מיוחד כדי לבדוק את המיתרים ,ומה הסיכוי שמכשור כזה נמצא במרפאת הקופה הרגילה? תודה מראש על כל התשובות יום נעים-כרמית

05/02/2002 | 10:47 | מאת: ד"ר יהודה רוט

נראה כי את זקוקה לטיפול ע"י קלינאית תקשורת. הנוהל הוא שעליך להיות מופנית ע"י רופא א.א.ג., שאמור במרפאה לצפות במיתרי הקול שלך באמצעות מראה. בדיקה פשוטה ומהירה. אם את רגישה במיוחד לבדיקה זו, שלעיתים מגרה את רפלקס הבליעה, יהיה צורך לבדקך באמצעות אנדוסקופ גמיש (סיב אופטי), שברוב המרפאות אינו קיים, אך קיים בכל מרפאת-חוץ של מח' א.א.ג. בבית חולים. יש רופאים שכן מחזיקים במרפאתם את המכשיר, וכדאי לברר מראש - אם,כאמור, את זקוקה לכך. אין אגב קשר לניתוח שעברת.

מנהל פורום אף אוזן גרון