כאבי גרון כרוניים - שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/02/2002 | 16:14 | מאת: רוית

שלום רב, בעלי מתלונן בשנה האחרונה על כאבי גרון מרובים, בחלקם מדובר בכאב גרון שמתחיל קשה ועובר תוך יום יומיים לכאב קל יותר (בעזרת תכשירים למציצה). הבעיה היא שהכאב "הקל" לא מפסיק כבר הרבה מאוד זמן וזה מדאיג ביותר. בבדיקות אצל הרופא נאמר לו שמדובר ב"משהו ויראלי" (כי אין דלקת) וההרגשה היא שבכל פעם מחזירים אותנו עם אותה תשובה מבלי לבדוק לעומק. האם יש סיכון במצב כזה של כאבי גרון כרוניים, ואם כן, איך ניתן לאבחן זאת? תודה רבה,

04/02/2002 | 18:43 | מאת: לא רופאה, אבל...

לרוית ובעלה שמי עדי,לי יש כאבי גרון מאז שאני זוכרת את עצמי... גם אני כבר התייאשתי מתשובות הרופאים , אוכל אולי לעזור לכם- אך הייתי רוצה לדעת כמה דברים לפני- יש לבעלך שקדים גדולים? האם ישנן דלקות חוזרות? האם חוץ מזה אתה חולה? האם הייתה לך בעבר "מחלת הנשיקה? אז ככה- לעיתים אדם לא יודע שחלה במחלת הנשיקה, והמחלה תפקדה עצלו כ"שפעת" רגילה, לכן- לעיתים השקדים לאחר מחלה, לא חוזרים למצב הקודם, ונישארים נפוכים ואף כואבים, זה מה שיש לי בכל אופן, אין הרבה מה לעשות עם זה, לשתות קרררררררר, אל תקשיבו לדיעות ישנות, חום מרחיב את נימי הדם או איך שקוראים להם, הנמצאים בגרון וזה גורם לכאב עמוק יותר, אשמח לעזור, אם תרצו כמובן, אך אשמח גם לשמוע את עצת הרופא לילה טוב מקווה מאוד שעזרתי קצת עדי

06/02/2002 | 15:49 | מאת: רלי

תודה עדי , האמת שמי שסובלת משקדים מוגדלים זו אני, וזה כבר סיפור אחר, אבל אכן לבעלי היה סוג מסויים של מחלת הנשיקה לפני חצי שנה, אבל הכאבים היו גם לפני כן.

05/02/2002 | 12:56 | מאת: ד"ר יהודה רוט

יתכן והבעיה היא רפלוקס - עליית חומצה מהקיבה לגרון וגרימת גרוי של כאב.

06/02/2002 | 15:53 | מאת: רלי

שלום דר', בעלי אכן סובל מצרבות באופן קבוע ואף נוטל "זוטון". אם כך, אפשר להירגע?

06/02/2002 | 04:07 | מאת: לולה

בס"ד שלום רב, אני סובלת כבר חצי שנה מכאבי גרון ולרופאים אין תשובה. סבלתי מאותם סמפטומים שיש לבעלך ורק שלשום גיליתי שהבעיה היא: אופטלגין!!!! הייתי רגילה לקחת קפליות של אופטלגין בזמן ממושך, וכשהופיעו לי כאבי הגרון וגם חולשה בשלב מאוחר יותר הייתי ממשיכה ליטול כדורי אופלגין. חיפשתי בתופעות הלוואי של האופטלגין אם יש משהו דומה למה שאני מרגישה ולא מצאתי אך לאחרונה הבחנתי שתחת "אזהרות" רשום שיכולים להופיע כאבי גרון ולפעמים גם חום וזה גורם ל"פגיעה טוקסית בכדוריות דם לבנות". אם בעלך נוטל את התרופה הזאת כמעט בטוח שזה זה... בכל מקרה אני מאחלת לו רפואה שלמה ובהצלחה.

מנהל פורום אף אוזן גרון