תסמונת רמזיהארט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/02/2002 | 21:53 | מאת: עיינה

לאמי היתה דלקת אוזניים שלא עברה במשך שבוע ואז עוותו פניה. נאמר לה שהרפס פגע בעצב הפנים. היא מתקשה בלעיסה, עין אחת לא נעצמת והדיבור משובש. נאמר לה שזו תופעה ידועה, שתחלוף כעבור חודשים (אולם לא מתחייבים אם זה הפיך לחלוטין). היא מטופלת בזובירקס בכדורים בבית חולים, אולם אין הטבה במצבה. אשמח לקבל כל מידע על המחלה, האם יש פיזיוטרפיה מיוחדת לפנים ומה סיכויי ההחלמה. תודה

03/02/2002 | 08:48 | מאת: ד"ר יהודה רוט

המידע שנמסר לכם הוא נכון (כולל סכויי ההחלמה, שהם כ 50%), והטיפול מתאים. אין צורך בפזיותרפיה, יש להקפיד מאוד על הטיפול והמעקב בעיניים

03/02/2002 | 17:14 | מאת: עיינה

תודה. מה פירוש סיכויי החלמה של 50%? שהחיידק ממשיך לקנן? העצב לא חוזר לקדמותו? העיוות בפנים נשאר? מה לגבי תקופת החלמה ממוצעת.. אם יש כזה דבר?

מנהל פורום אף אוזן גרון