נזופרינקס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/02/2002 | 00:44 | מאת: דניאלה

דר' רוט שלום, אבי עבר בדיקת C T ונמצא "אסימטריה קלה של הנזופרינקס עם בליטה מינימלית" האם משמעות הדבר חשש לסרטן? אוסיף גם ש"אין בלוטות מוגדלות" ו "יש עכירות באוזן התיכונה". מה הן שלבי ודרכי הטיפול בבעיה זו? תודה רב ושבת שלום, דניאלה

03/02/2002 | 09:03 | מאת: ד"ר יהודה רוט

המשמעות היא שאכן קיים חשש כזה. ונחוצה בדיקת א.א.ג., כולל אנדוסקופיה של הנזופרינקס, ויתכן שאף יהיה צורך בביופסיה (לא פעולות קשות). ברוב המקרים מדובר באזהרת שוא, אך חייבים לברר עד תום.

03/02/2002 | 12:58 | מאת: דניאלה

שלום דר' רוט, תודה על תשובתך,ברצוני להוסיף כי הסתכלתי שוב על בדיקת ה- C T וראיתי שבנוסף נכתב שב שיש חשד ל- כולסטאטומה, בנתיים בדקתי באינטרנט את משמעות המילה והתמונה יותר ברורה לי מלבד שתי מילים נוספות והם: "עצמות השמע- מזהים מליאוס - אונקוס" לא ברור לי מה זה. כתוב שם גם "שאין לזהות הרס עצם אך יש הפרשות במסטואיד." אודה לך אם תבהיר לי את הדיאגנוזה הנ"ל. האם הבעיה באוזן היא הגורם לאסימטריה בנזופריקס? השבוע יש לאבי פגישה עם הרופא והייתי רוצה להגיע לפגישה מוכנה. תודה רבה. דניאלה

מנהל פורום אף אוזן גרון