אף סתום + דום נשימה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/02/2002 | 23:55 | מאת: יובל

לד"ר יהודה רוט שלום רב, תודה רבה עך תשובתך לפנייתי מיום 26.1. כפי שציינתי אני סובל מבעיית אף סתום (ביחוד בלילה). בנוסף לכך התגלתה אצלי בבדיקת שינה תופעת דום נשימה. מכיון שהאף נוטה כאמור להסתם, השימוש במכשיר CPAP לא תמיד יעיל, ולכן הוצע לי לעבור ניתוח coblation לשיפור זרימת האויר באף, וכן ניתוח coblation בלוע. אני נוטה לבחור בניתוחיcoblation מכיון שנאמר לי שהניתוח הרגיל, (כך גם שמעתי מנסיונם של אחרים) כרוך בכאבים, בדימומים ובסבל (מבחינת הנשימה דרך האף) של כשבוע/שבועיים, וכמוהו גם הניתוח הרגיל בלוע, שאינו נעים כלל, ולא תמיד פותר את בעיית דום הנשימה. לו הייתי מוצא שיטה לישון בלילה עם זרימת אויר חופשית דרך האף, הייתי מוותר על שני הניתוחים ומשתמש במכשיר CPAP. ניסיתי כבר את כל ה"נזונקסים" למיניהם, הגברת לחות, מי ים סטריליים, שמן אקליפטוס, איספלניות Breath Right (שכבר לא ניתן להשיגן בארץ) וכו' וכו' - זה אולי עוזר קצת בהתחלת השינה, אך במהלך השינה האף נסתם, ואני מתעורר מספר פעמים במשך הלילה בהרגשת עייפות גדולה (כנראה בגלל דום הנשימה). האם הניתוחים שהזכרתי הם המוצא האחרון? האם מספיק רק הניתוח באף? תודה, יובל.

03/02/2002 | 09:07 | מאת: ד"ר יהודה רוט

יובל שלום תודה על הפרוט, אך הפורום מיועד להכוונה ולא לפתרון יסודי של בעיות מורכבות, כמו שלך. אם רצונך בחוות דעת מלאה, אנא פנה למרפאתי, עם כל הנתונים.

מנהל פורום אף אוזן גרון