ניתוח צינוריות בגיל 9 חודשים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/01/2002 | 20:52 | מאת: ברבר

שלום בני בן ה-9 חודשים סובל מדלקות אוזניים חוזרות. למעשה בשלושת החודשים האחרונים הוא עבר כמעט כל אנטיביוטיקה אפשרית. כל טיפול מונע שבו כמות האנטיביוטיקה יורדת או שמשתמשים באנטיביוטיקה חלשה יותר נכשל מייד והדלקת חוזרת. בעקבות הניסיון הטוב שיש לנו עם ניתוח צינוריות שעשינו לביתנו בגיל שנתיים החלטנו לקבל את עצת הרופא ולעשות לבננו ניתוח כזה גם. התייעצנו עם מומחה נוסף אשר אמר לנו לנסות ו"למשוך" את הניתוח לגיל 11 חודש מפני שלפני כן יש סיכוי גדול לפליטת הצינוריות. הרופא שאמור לנתח את בננו (אותו רופא שניתח בהצלחה מרובה את ביתנו) אומר כי יש באפשרותו לשים צינוריות מיוחדות אשר לא יפלטו. א. מהן צינוריות אלו? (מדוע לדעתך לא הציע לנו המומחה להשתמש בהן?). ב. האם יש צורך בהתערבות חירורגית נוספת כעבור זמן מה כאשר יגיע הזמן להוציא את הצינוריות האלו? תודה ברבר

30/01/2002 | 20:29 | מאת: ד"ר יהודה רוט

לא ידוע לי על נתון, שלפני גיל 11 חודש יש סכוי גבוה יותר לפליטת הצנוריות. הצנוריות המיוחדות שבהן כנראה מדובר אינן מומלצות לניתוח ראשון, וברוב המקרים נדרש ניתוח נוסף להסירן. האם נעשה ברור לבחינת תקינות מערכת החיסון? אנמיה?

30/01/2002 | 20:43 | מאת: berber

לא נעשה ברור לגבי מערכת החיסון. מהו ברור זה? אילו בדיקות יש לעשות? אכן יש לבני חוסר בברזל והוא מקבל טיפול בברזל. לא נשאלנו על כך אצל אף רופא והיינו כבר אצל שני רופאים המתמחים באוזניים. מה עלינו לברר בנושא? מעבר לכך נאמר לנו שאין צורך לבצע בדיקת דם לפני הניתוח וכן אשתי ציינה בפני אחד הרופאים כי הילד מטופל בברזל ונאמר לה כי אין לכך כל משמעות או רלוונטיות לנושא. תודה ברבר

מנהל פורום אף אוזן גרון