הרדמה מלאה או מקומית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

28/01/2002 | 21:10 | מאת: רוני

שלום רב זומנתי לבצוע Submucous resection (nasal) cong Conchotomy שזה יישור מחיצה באף וזאת בשל קושי בנשימה אפית בזמן הרכבת מכשיר Cpap לא יודע האם לעשות זאת בהרדמה מלאה או מקומית. אילו שיקולים אני צריך לקחת בחשבון בהחלטה שכזו? בתודה רוני

28/01/2002 | 21:17 | מאת: רוני

דר' נכבד שלום רב אודה לתשובתך לשאלה קודמת אך אשמח אם תחווה דעה לגבי ניתוח ליישור מחיצה באף - מהם הסיכונים מה כוללת הפרוצדורה והאם ההתערבות הניתוחית היא האופציה היחידה להקלה בנשימה. (ההבחנה של רופא אאג היא סטיה של מחיצת האף) בתודה רוני

30/01/2002 | 20:37 | מאת: ד"ר יהודה רוט

לטעמי, הרדמה כללית עדיפה ובטוחה יותר, חוסכת חרדה ומאפשרת שליטה טובה ובטוחה בכל מקרה של סיבוך, ח"ו. לגבי הנתוח אני מתקשה לחוות דיעה בלי בדיקה.

מנהל פורום אף אוזן גרון