כאבי גרון ודם בקינוח אף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/01/2002 | 22:41 | מאת: ארז

אני מרצה עצמאי וסובל בשנה האחרונה ממספר צינונים שאיני מכיר בשנים האחרונות כלל.לפני שלושה שבועות הגעתי עם צרידות חזקה לרופא אף אוזן וגרון ברמת גן ולאחר בדיקה נקבע אבחון של דלקת מיתרי הקול.נדרשתי לקבל טיפול אנטיביוטי ולא לדבר במשך 6 ימים. הכל באמת עבר אבל השבוע האחרון קיבלתי שפעת עם חום ולהפתעתי ללא צרידות אבל עם דם בקינוח האף. האם אני יכול לקבל איזו עצה לפעם זאת וכמובן איזה טיפול מונע לפעמים הבאות. תודה מראש ארז מוספי

30/01/2002 | 20:47 | מאת: ד"ר יהודה רוט

בעייתך היא ההצטננויות התכופות. פרט לאפשרות של מזל ביש, יש שפע של סיבות אפשריות, שכדאי לבדוק עם רופא המשפחה: פגיעה במערכת החיסון, עישון, סכרת, מתח נפשי, אנמיה, תזונה לקויה ועוד.

מנהל פורום אף אוזן גרון