ניתוח אף רפואי מתקן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/01/2002 | 10:47 | מאת: סיגל

שלום, עברתי ניתוח אף קוסמטי לפני מספר שנים, לצערי לאחר ההחלמה גיליתי שהופיעה אצלי תופעת לוואי שכיחה בניתוחי אף מהסוג הזה והיא קושי לנשום. פניתי לייעוץ אצל רופא מומחה (אף אוזן גרון) והוא המליץ לי לעבור ניתוח רפואי לתיקון בעיית הנשימה ע"י פתיחת מעבר האוויר באף (נדמה לי שהוא הגדיר את הפעולה כהורדה או חיתוך מערות האף). רופא המשפחה שלי לא התלהב מהרעיון ולדעתו יש לבדוק את העניין ביסודיות. אשמח לקבל דעות נוספת בעניין. שאלותי הן: א. האם מומלץ לעבור ניתוח מהסוג הזה. ב. האם יכולים להיות שינויים (פיסיים, קוסמטיים) במבנה האף בעקבות ניתוח שכזה. ג. מה אחוזי ההצלחה בניתוח מסוג כזה? ד. האם ישנן תופעות לוואי כלשהן? בתודה מראש.

25/01/2002 | 11:10 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום סיגל מדובר בהקטנה של הקונכיות התחתונות - מדפים בדפנות האף שמטרתם להאט את זרימת האויר ולשפר את כושר הסינון, וכאשר האף צר ניתן להקטינם ולשפר את מעבר האויר. הניתוח לא קשה, אבל זה ניתוח, ותמיד יכולות להיות בעיות, כגון דימום, הדבקויות בתוך האף, גדילה מחדש של רקמת הקונכיות והפרעה חוזרת. בד"כ אין שנוי במבנה החיצוני של האף. לעיתים, אם מסירים את הקונכיות לגמרי, תתכן תופעה של יובש באף ותחושה של חוסר נשימה, למרות שהמעבר פתוח לגמרי. האם נבחנה האפשרות, שאת סובלת מאלרגיה? - ניתן אז להקל עליך רק ע"י תרופות.

25/01/2002 | 11:10 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום סיגל מדובר בהקטנה של הקונכיות התחתונות - מדפים בדפנות האף שמטרתם להאט את זרימת האויר ולשפר את כושר הסינון, וכאשר האף צר ניתן להקטינם ולשפר את מעבר האויר. הניתוח לא קשה, אבל זה ניתוח, ותמיד יכולות להיות בעיות, כגון דימום, הדבקויות בתוך האף, גדילה מחדש של רקמת הקונכיות והפרעה חוזרת. בד"כ אין שנוי במבנה החיצוני של האף. לעיתים, אם מסירים את הקונכיות לגמרי, תתכן תופעה של יובש באף ותחושה של חוסר נשימה, למרות שהמעבר פתוח לגמרי. האם נבחנה האפשרות, שאת סובלת מאלרגיה? - ניתן אז להקל עליך רק ע"י תרופות.

מנהל פורום אף אוזן גרון