קונכיות האף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/01/2002 | 20:03 | מאת: איתן

שלום רב לך! ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. מה תפקידן של הקונכיות בכוח?, (האם הן אחראיות על ייצור הנזלת?) 2. במידה ומסירים אותם בניתוח לאחר כמה זמן הן שבות לתפקוד מלא? (גודלות בחזרה) 3. האם יישור מחיצה (כרגע בצורת "s") ימנע בעתיד את חזרתה של הנזלת אל חלל הלע? תודה מקרב לב איתן

25/01/2002 | 11:20 | מאת: ד"ר יהודה רוט

הקונכיות לא גורמות לנזלת, הקטנת קונכיות ויישור מחיצה לא מקטינים נזלת אך כיוון שהאף יהיה פתוח יותר, ההפרשה תציק פחות, וחלקה גם יתייבש. לא ניתן לצפות קצב גדילה מחדש - באלרגיה, למשל, זה יכול להיות חודשים, במקרים רבים אחרים ניתן להנות מהניתוח שנים רבות.

מנהל פורום אף אוזן גרון