ד"ר רוט

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/01/2002 | 13:36 | מאת: א.ב.

ד"ר רוט שלום, מגיל תיכון אני סובלת מאף סתום, ללא נזלת. במצב שכיבה הנשימה קשה יותר ואני משתמשת באופן קבוע, במשחה אולטרוין ג'ל. מה עושים על מנת לפתור את המצב ולנשום רגיל, ללא משחה? לתשובתך המהירה, אודה. בכבוד רב, א.ב.

25/01/2002 | 11:24 | מאת: ד"ר יהודה רוט

נראה כי התמכרת לתרופה, שגורמת נזק כרוני לאפך. יש לחדול משימוש בתכשיר ובדומים לו, ולעבור לשמוש בתרסיס סטרואידים למשך מס חודשים (לא לחשוש מתופעות לוואי).

13/02/2002 | 10:09 | מאת: א.ב.

ד"ר רוט שלום, ראוי לציין בפניך, כי במקרים המועטים בהם האף אינו סתום אני לא משתמשת במשחה, על כן איני מבינה מדוע זו התמכרות? על כל פנים, פניתי לרופא שציין, כי אין סכנה בשימוש המשחה לאורך זמן, האם נכון הדבר? עוד נאמר לי, כי מחיצת אפי עקומה והומלץ לי על ניתוח בו "יכרתו" את הרירית האמצעית שבכל נחיר לצורך זרימה טובה יותר אשר תקל על הנשימה ובכך תפתור את הבעיה. מהו בדיוק הניתוח הזה? האם הוא אכן מהווה פתרון? האם כרוך בסכנה? תודה.

מנהל פורום אף אוזן גרון