טיניטוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/01/2002 | 16:26 | מאת: פנינה

דוקטור שלום! אני בת 27 מזה כארבע שנים סובלת מרעשים באוזניים ומירידה בשמיעה ולפעמים גם לחצים באוזניים. עברתי בדיקות CT ו - MRI שנמצאו תקינות ובהם לא נראתה כל פגיעה בעצב האוזן. עברתי גם בדיקות שמיעה ובהן נמצאה ירידה בשמיעה (אני לא שומעת צלילים גבוהים). אם כן מה הסיבות לירידה בשמיעה ולרעשים באוזניים? האם ניתן לתקן את הבעיה של הירידה בשמיעה על ידי ניתוח? האם יש עוד בדיקות שניתן לבצען על מנת לדעת מה מקור הירידה בשמיעה. (ברצוני לציין גם שלפני שהחלו הרעשים באזניים הייתי מגרדת באוזן החיצונית עד שהיה יורד דם אולי זה מה שגרם לבעיה שלי) אודה לך על תשובתך בתודה מראש

22/01/2002 | 09:12 | מאת: ד"ר יהודה רוט

צר לי, לא ניתן לדעת מהי הסיבה לבעייתך ע"פ הנתונים שמסרת, אין קשר לגרוד באוזניים. האם נבדק המצב התזונתי שלך (למשל, יש הגורסים שחסר בויטמין B12 יכול להתבטא בטנטון)? ניתוח לא יפתור את הבעייה. יש מקום לשקול מכשיר שמיעה.

מנהל פורום אף אוזן גרון