שאלה לגבי טיפול חדשני בדום שינה !!

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/01/2002 | 01:08 | מאת: איקו ע.

רופא נכבד,שלום. אימי מאובחנת כבעלת תסמונת דום נשימה חסימתית בדרגה חמורה. 1.קראתי שישנו מחקר לגבי ניתוח חדשני המבוצע בהרדמה מקומית. סופר לי שהנושא נבדק בקפלן-רחובות . האם ידוע לך דבר על הנושא ? 2.לגבי מכשיר ה" cpap",מה עדיף לדעתך אוטוממטי או רגיל והאם ישנה חשיבות רבה לתוספת ה"humidifier"-מכשיר הלחות הניתן לחבר לחלק מהמכשירים (התקן הגורם לאויר הנכנס להיות לח ומקל על תופעות הלוואי כגון יובש במעברי האף וכאבי ראש-הסבר ע"פ יצרניות ה"cpap".) 3.מה לגבי מכשירים אחרים כגון"bpap".האם אלו יעילים יותר?? לתשובתך אודה ומצטער על הניסוח הארוך. נ.ב אשמח גם לקבל תשובות מכל בעל ניסיון בנושא גם בe-mail.

21/01/2002 | 12:26 | מאת: ד"ר יהודה רוט

1. הניתוח לא מיועד לאמך 2. מומלץ האוטומטי. מומלצת תוספת הלחות. 3. נסה תחילה ה CPAP . בהצלחה!

21/01/2002 | 14:55 | מאת: איקו ע.

ד" ר רוט היקר !! תודה רבה על התשובה. עזרת לי מאוד. להתראות בשמחות !!..איקו.

מנהל פורום אף אוזן גרון