לשון מנוקדת ומחוספסת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/01/2002 | 16:29 | מאת: סבטלנה

שלום לך , יש לי נקודות לבנות על כל משטח הלשון ובחלקה האחורי היא מחוספסת מאוד , יוצאים ממנה מעין גושים. ממה זה נובע ? איך ניתן לטפל בזה ?

20/01/2002 | 19:46 | מאת: ד"ר יהודה רוט

בהחלט יתכן שאת מתארת מבנה נורמלי ותקין של לשון. אם, פרט למראה המשונה בעינייך, אין תלונות נוספות, אין צורך בבדיקות נוספות

21/01/2002 | 10:07 | מאת: סבטלנה

שלום לך , כדי לשלול סיבה פטרייתית או אחרת , איזו בדיקה אני צריכה לבצע? משטח לשון ? יש משהו כזה?

22/01/2002 | 23:41 | מאת: ענת

גם אני סובלת מאותם סימפטומים כבר קרוב לשנה: הלשון מנוקדת ,מחוספסת ולעיתים נראית אף מחורצת. התייעצתי עם רופא שיניים כללי שאמר לאחר התייעצות טלפונית עם מומחה שכנראה מדובר בתופעה שנקראית : לשון גאוגרפית. עד כמה שהבנתי לא מדובר במשהו מדביק או מסוכן או מוסבר אך גם לא בר טיפול. הטיפול שלי : צחצוח הלשון עם מברשת השיניים ומעט משחה בבוקר ובערב - ויש הקלה רבה מאוד בסימפטומים,עד העלמות זמנית ( כל עוד אני מקפידה לצחצח).

מנהל פורום אף אוזן גרון