לחץ תמידי ורעש באזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/01/2002 | 12:51 | מאת: דנה

שלום רב, אני סובלת מזה שנתיים מבעיה טורדנית ביותר. זה התחיל בפצע פנימי באוזן שמאל, שלאחר החלמתו התחלתי להרגיש לחץ באוזן, שמקורו במשהו בין האוזן לאף או לגרון. כל בליעה או תנועה של החך האחורי משחררת את הלחץ, אך התנועה הבאה מחזירה את המצב לקדמותו. העניין מלווה בכאבים באוזן ומאחורי האוזן וברעשים שנשמעים כ"פיצוצים". יש לציין כי ביקרתי אצל 2 רופאים שאמרו שאין מה לעשות, אך לדעתי הם פרשו את הרעשים כרעשים שנובעים מהפרעה בשמיעה (שלצערי אני סובלת גם ממנה). אני משוכנעת כי לא מדובר בטנטון, הצפצופים של הטנטון מוכרים לי ומטרידים בהחלט, אך ביחס לבעיה שציינתי, הם נסבלים. יש לי הרגשה שמדובר בבעיה טכנית שאולי ניתן לפתור. אולי תוכל לעזור לי??? תודה דנה

16/01/2002 | 13:33 | מאת: ד"ר יהודה רוט

מתאורך נראה כי הבעייה מאותרת לחצוצרה ע"ש אאוסטכיוס: המעבר בין האוזן התיכונה לאף. יתכן קיימת בכ"ז בעיה באוזן - מציע בדיקת שמיעה+טימפנומטריה והערכה מחודשת ע"י רופא א.א.ג. . יתכן שיהיה צורך גם בבדיקת CT של האוזניים. יש גם לוודא שאין בעיה באף.

17/01/2002 | 23:21 | מאת: ראובן

לכבוד דוקטור רוט אני עובד במקצוע חרט 40 שנה החל משנת 1995 חלה ירידה בשמיעה והחמירה בשנה האחרונה וגם אני סובל מרעש כמו צרצר באוזניים יותר באוזן שמאל במקום העבודה יש רעש חזק ממכונות לעיבוד מתכת אני עושה כל שנה בדיקות שמיעה פניתי לרופא אף אוזן גרון הפנה אותי לבדיקת טמפומטריה שיצאה תקינה הרופא החליט שהפגיעה בשמיעה זה כתוצאה מרעש מזיק במקום העבודה הפנה אותי לרופא תעסוקתי קבלתי הפניה לביטוח לאומי שקבעה שזה תאונה בעבודה הייתי בועדה רפואית הועדה הרפואית דחתה את התביעה רציתי לדעת בבקשה מה דעתך בנידון ואם ניתן לתקן את הנזק שיש לי הגיל שלי מתקרב לגיל 55 בתודה מראש ראובן

21/03/2004 | 00:00 | מאת: צח

דנה צרי איתי קשר באי מייל

מנהל פורום אף אוזן גרון