איבוד שמיעה פתאומי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

01/03/2015 | 19:32 | מאת: ק.

שלום, אני בן 35 בריא בדרך כלל. ככל הנראה איבדתי שמיעה באופן פתאומי בחול לפני כשבועיים-שלושה. ללא סחרחורות בכלל. ישנה ירידה בינונית של 50 דציבלים בשמיעה (אני מרגיש שהירידה היא מאוד מאוד משמעותית והקול נשמע מעוות) וטנטון קבוע. לפני 5 ימים במיון בבית חולים במחלקת אאג התחלתי טיפול בסטרואידים בבליעה (60מג). בינתיים ללא שיפור. אני מצונן (נזלת בלבד) בערך מתחילת האירוע (מה שהקשה עליי כנראה להבחין בתופעות) בימים האחרונים הנזלת יותר סמיכה ודביקה. סוף המחלה כנראה. ...האם הדבר יכול לעכב את הטיפול בסטרואידים? מתי כדאי להתחיל טיפול בהזרקות? האם היית ממליצה בעוד יומיים לאחר 7 ימי טיפול בבליעה שאגש למיון (אין לי בעיה לשלם) על מנת שיזרקו לי שם במחלקה שהיא מצויינת? האם הם מזריקים באלה מקרים בוודאות כמעט מולטת? לזמן יש משמעות גדולה... כמו כן, האם ניתן לבצע טיפול בתא לחץ גם בתקופת הזרקות לאוזן למרות שיהיה שם חור זמני? תודה מראש על תשובתך.

02/03/2015 | 06:55 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

הטיפול הטוב ביותר לאובדן שמיעה פתאומי הוא בשבוע הראשון של ההופעה. לאחר מכן סיכויי ההבראה נמוכים. בכל מקרה אני ממליץ לנסות הזרקות. במקרים של איבוד שמיעה פתאומי חל איסור על ביצוע טיפול בתא לחץ. תא הלחץ הופך אובדן זמני לקבוע.

מנהל פורום אף אוזן גרון