דיקור בליזר של עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/01/2002 | 10:05 | מאת: חגית

שלום לפני כשנה קראתי כתבה שסיפרה על אפשרות לדיקור בליזר של עור התוף כפירון במצבים בהם דיקור רגיל לא עוזר (כי הנוזלים חוזרים) ולא מעונינים בכפתורים (בגלל ההרדמה הכללית). האם ידוע לכם על הליך שכזה? היכן ניתן לבצעו בישראל? מה האינדיקציות לביצועו? תודה חגית

16/01/2002 | 13:51 | מאת: ד"ר יהודה רוט

בילדים ההליך אינו חוסך הרדמה כללית. מדוע החשש מהרדמה כזו? הטיפול מוצע במח' אאג במרכז הרפואי "שערי צדק" בירושלים. איני ממליץ עליו שכן אין עדיין ראיות ליעילותו העדיפה על התקנת צינוריות..

16/01/2002 | 21:18 | מאת: חגית

הבעיה עם הרדמה כללית היא הסיכונים הנלווים להרדמה כללית, שאולי הם לא רבים אבל בכל אופן, הסיכוי שלא להתעורר מהרדמה כללית קיים, גם אם הוא קטן. דבר נוסף, לגבי כפתורים, אני מכירה ילדים רבים שנאלצו לעבור את הניתוח יותר מפעם אחת, עם סיכון גובר והולך לנקב קבוע בעור התוף. בנוסף, הכפתורים נמצאים האוזן זמן ממושך (לפחות מספר חודשים) ואולי אין צורך בזה. השאלה שלי היא מה יכולה להיות האינדיקציה לעשות דווקא ליזר ולא כפתורים? תודה חגית

מנהל פורום אף אוזן גרון