הפרעה שינה?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/01/2002 | 22:02 | מאת: פאולו

שלום. אני בן 20, בעתי היא שאני כמעט כל לילה מתחיל לגנוח (moaning) וזה מפריעה לחברתי להרדם. לראשונה העירו לי על כך בתחילת שירותי הצבאי. הההתחלה כמפקד כיתה היתה מאוד לחוצה וקשה. היתי לפעמים מעביר לילות בעבודת ניירת ולפעמים יושן 4-5 שעות. אמרו לי שאני עושה רעשים בקול נמוך עד בינוני הדומים לגניחות כאילו שאני סובל. לא זכור לי כל קשר לחלומות מפחידים או לא נעימים. יש לי פרופיל 97 גובה 178 ס"מ ומשקל 78 ק"ג ואין בעיות נפשיות וגופניות וגם לא היסטוריה של בעיות נפשיות או גופניות במשפחה. זה החל להדאיג אותי ואילץ לחקור לעומק את הבעיה לאחרונה כי החברה שלי יושנת איתי וזה מציק לה לפעמים. היא טוענת שלמדה שיטה להפסיק את הגניחות לזמן מה - היא מטלטלת את הראש או הגוף בעדינות ו אני מפסיק זמנית. אני יושן טוב, לפעמים יש חלומות לא מעורר בלילה מבלי שיעירו אותי ולא מתעורר בגלל חוסר אוויר או רעב וכו'. במשך חודשים אחרונים אני אדם די שלם ומאושר וכל הצרכים הבסיסיים מסופקים, אין הרבה דאגות ואין בעיות חוץ מזאת. מיטתי רכה ונוח לי לשכב ואין לי בעיות להרדם - תוך 2-10 דקות תלוי ברמת העייפות וחוסר שעות שינה. האם הבעיה היא זמנית או שכיחה בגילי או לאנשים כמוני? האם כדי לי ללכת לאיבחון של הפרעות שינה? אולי יש משהו יותר רציני בי.. האם מוסיקה מרגיעה בזמן השינה יכולה לעזור? או איזה שהוא תוסף מזון או תרופה? בתודה מראש, פאולו

14/01/2002 | 14:48 | מאת: ד"ר יהודה רוט

שלום פאולו אכן כדאי ללכת לאיבחון במעבדה להפרעות שינה. אשמח לשמוע מה היו המסקנות.

מנהל פורום אף אוזן גרון